x
T A T V A N T S O

info@tatso.org.tr

Duyurular

Türkiye – Türkmenistan İş Forumu

Detaylar

Suudi Arabistan merkezli Musanedoon First şirketinden bir heyet turizm, tekstil ve gıda ile ilgili ticari potansiyel fizibilitesi için Bitlis’e geldi. 

Suudi Arabistan merkezli 24 firmanın bir araya gelerek kurduğu Musanedoon First şirketinden bir heyet turizm, tekstil ve gıda ile ilgili ticari potansiyel fizibilitesi için geldikleri Bitlis’te, Bitlis Tekstil ve Sanayici İşadamları Derneği (BİTSİAD) ile bir araya geldiler. 

Avrupa, Ortadoğu ve Orta Asya ile Türkiye arasında tekstil, turizm, inşaat ve gıda sektörlerinde ithalat-ihracat faaliyeti yürüten şirketin genel müdürü Fevzi Aslan beraberindeki heyetle, TATSO Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Adabağ Bitlis’te tekstil sektörünün kapasitesi ve üretim alanları hakkında bilgi aldı. Aslan’a Bitlis Tekstil ve Sanayici İşadamları Derneği (BİTSİAD) Başkanı İrfan Demirkanoğlu da eşlik etti.

“Çin’den alınacağına Bitlis’ten alınsın dedik” 

Firmanın tekstil ürünleriyle ilgili tedarikini Çin’den sağladığını söyleyen TATSO Başkanı Adabağ “24 firmanın bir araya gelerek kurduğu bu ticari konsorsiyum Avrupa, Ortadoğu ve Orta Asya ile özellikle de Suudi Arabistan ile yüksek bir ithalat-ihracat kapasitesine sahip. Bu konsorsiyumun tedarik zincirine Bitlis’te üretim yapan firmaları da katarak Bitlis’in ticari hacmini artırmak istiyoruz. Örneğin tekstil ürünlerini büyük oranda Çin’den tedarik ediyorlar. Oysa ki Bitlis’teki tekstil firmaları da aynı ürünleri Çin’le aynı fiyata ve çok daha kaliteli bir malzeme ve işçilikle sunabiliyor. Bu ticari potansiyeli Bitlis’e kaydırabilirsek ne mutlu bize.” dedi. 

“Bitlis’ten dünyaya ihracat yapıyoruz” 

Bitlis’te üretilen tekstil ürünlerinin ildeki en büyük ihracat payına sahip olduğuna dikkat çeken ve Bitlis’teki tekstil firmalarıyla ilgili bilgi veren BİTSİAD Başkanı İrfan Demirkanoğlu “Bitlis ili genelinde faal olan 18 tekstil atölyesi 2 binin üzerinde çalışanıyla ilde hem üretime hem de istihdama çok büyük oranda katkı sağlıyor. Ürettiğimiz ürünlerin ham maddesi de işgücü de yerli olduğu için, ihracat kalemleri arasından ekonomiye en çok girdi sağlayan sektör aslında. Bitlis’te de kapasitemiz her geçen gün biraz daha artıyor. Buradan Avrupa’ya yaptığımız ihracatımızın kapasitesini artırmak da istiyoruz Ortadoğu ve Orta Asya pazarına girmek de istiyoruz. Her türlü ticari iş birliğine hazırız, üretim kapasitemiz de bunun için uygun.” dedi. 

Paylaş